Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1181 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 5.0 styck 28%
Smör normalsaltat 3.0 msk 24%
Creme fraiche 0.5 dl 14%
Gelatinblad 2.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Gräslök 10.0 stjälkar 0%
Garnering:
Fiskrom 80.0 gram 9%
Gräddfil 2.0 dl 23%
Gräslök 0%
Kockskolan:
Om potatiskaka > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis.
- Blötlägg gelatin i kallt vatten. Riv citronskal. Pressa citronsaft. Skär gräslök tunt.
- Häll av vattnet på potatisen. Stompa grovt med övriga ingredienser. Klä en form, t ex en aluminiumform, med plastfilm. Fyll med potatissmeten. Knacka några gånger i bänken. Ställ kallt i minst 1 timme.
- Häll gräddfil i ett kaffefilter. Låt stå i cirka 30 minuter.
- Skär upp snygga bitar av potatisen. Lägg på lite gräddfil och rom. Strö över gräslök.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Potatiskaka med caviarmix och gräddfil (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan