Potatiskaka med caviarmix och gräddfil (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatiskaka med caviarmix och gräddfil (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Potatis

5.0 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Creme fraiche

0.5 

dl

Gelatinblad

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Gräslök

10.0 

stjälkar

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Fiskrom

80.0 

gram

Gräddfil

2.0 

dl

Gräslök

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1181 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 5.0 styck 28%

Smör normalsaltat 3.0 msk 24%

Creme fraiche 0.5 dl 14%

Gelatinblad 2.0 styck 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Gräslök 10.0 stjälkar 0%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Fiskrom 80.0 gram 9%

Gräddfil 2.0 dl 23%

Gräslök 0%

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Riv citronskal. Pressa citronsaft. Skär gräslök tunt.
  3. Häll av vattnet på potatisen. Stompa grovt med övriga ingredienser. Klä en form, t ex en aluminiumform, med plastfilm. Fyll med potatissmeten. Knacka några gånger i bänken. Ställ kallt i minst 1 timme.
  4. Häll gräddfil i ett kaffefilter. Låt stå i cirka 30 minuter.
  5. Skär upp snygga bitar av potatisen. Lägg på lite gräddfil och rom. Strö över gräslök.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Potatiskaka med caviarmix och gräddfil (plockmat)