Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Äggnudlar torkad 175.0 gram 34%
Wokgrönsaker fryst } 800.0 gram 14%
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 17%
Ingefära färsk 20.0 gram 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Räkor skalade 400.0 gram 22%
Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 4%
Edamame sojabönor rå 100.0 gram 7%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Tina och skala räkorna.
- Koka nudlarna (gärna fullkorn) enligt förpackningen.
- Woka olja och grönsaker i het panna några minuter. Sänk värmen något och tillsätt hackad chili, vitlök och ingefära. Woka ytterligare någon minut. Salta och peppra efter smak.
- Slå hett vatten och lite salt över de skalade bönorna och låt stå några minuter.
- Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Blanda till sist i nudlarna och servera med en hög räkor och bönor. Toppa gärna med basilika eller spenatblad.
Kockens kommentar
Använd gärna fullkornsnudlar så ökar du på fibrerna betydligt och koka den al dente.Du kan naturligtvis använda färdigskalade räkor eller scampi om tiden är knapp. Scampi wokar du tillsammans med wokgrönsakerna.
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Räkwok med nudlar
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan