Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 812

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 39%
Mjölk 2.0 dl 4%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Ägg 2.0 styck 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 2.0 msk 0%
Taco spicemix 1.0 förp. 2%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Bulgur gryn 3.0 dl 26%
Körsbärstomater 10.0 styck 1%
Spenat färsk 50.0 gram 0%
Sås:
Tacosås - medium } 1.0 dl 1%
Körsbärstomater 5.0 styck 1%
Vårlök 2.0 styck 0%
Gräddfil 1.0 dl 4%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Ta av locket och låt ånga av. Halvera tomater. Blanda bulgur med tomater och spenat.
- Hacka tomat och vårlök. Blanda med tacosås.
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök. Finhacka jalapenos.
- Lägg färs, ströbröd, ägg, lök, jalapenos och tacokrydda i en bunke. Blanda väl. Forma till biffar. Stek på medelvärme i olja cirka 5 minuter per sida.
- Servera biffar med bulgur, sås och gräddfil.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Heta tacobiffar
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre