Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

700.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

2.0 

msk

Taco spicemix

1.0 

förp.

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Körsbärstomater

10.0 

styck

Spenat färsk

50.0 

gram

 

Sås:

 

Tacosås - medium }

1.0 

dl

Körsbärstomater

5.0 

styck

Vårlök

2.0 

styck

Gräddfil

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 812

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 39%

Mjölk 2.0 dl 4%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Ägg 2.0 styck 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 2.0 msk 0%

Taco spicemix 1.0 förp. 2%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

 

Tillbehör:

Bulgur gryn 3.0 dl 26%

Körsbärstomater 10.0 styck 1%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

 

Sås:

Tacosås - medium } 1.0 dl 1%

Körsbärstomater 5.0 styck 1%

Vårlök 2.0 styck 0%

Gräddfil 1.0 dl 4%

Tillagning (25 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Ta av locket och låt ånga av. Halvera tomater. Blanda bulgur med tomater och spenat.

  2. Hacka tomat och vårlök. Blanda med tacosås.

  3. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök. Finhacka jalapenos.

  4. Lägg färs, ströbröd, ägg, lök, jalapenos och tacokrydda i en bunke. Blanda väl. Forma till biffar. Stek på medelvärme i olja cirka 5 minuter per sida.

  5. Servera biffar med bulgur, sås och gräddfil.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Heta tacobiffar