Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2753 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Tagliatelle färsk 400.0 gram 19%
Smör normalsaltat 20.0 gram 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Grädde 3.0 dl 39%
Ricotta } 250.0 gram 12%
Gorgonzola } 200.0 gram 24%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
- Smält smör i en annan kastrull. Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter.
- Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.
- Blanda såsen med pastan.
Kockens kommentar
Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter t.ex. spagetti, liksom olika sorters ädelost.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre