Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fusilli spiralpasta torr

8.0 

dl

Pinjenötter

50.0 

gram

Babyspenat

80.0 

gram

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Honung flytande

6.0 

msk

Chèvre

200.0 

gram

Olivolja

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 700

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2801 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Fusilli spiralpasta torr 8.0 dl 36%

Pinjenötter 50.0 gram 12%

Babyspenat 80.0 gram 1%

Soltorkade tomater 200.0 gram 12%

Honung flytande 6.0 msk 15%

Chèvre 200.0 gram 25%

Olivolja 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enl. anvisning på förpackning.

  2. Rosta/stek pinjenötter i torr panna på medelhög värme till lite färg. Låt svalna.

  3. Skölj spenaten och lägg upp i stor skål.
    Strimla soltorkade tomater och tillsätt dem och lite olivolja. (Färdigstrimlade på burk tillsätts med spad).

  4. Häll pastan i durkslag och låt svalna. Skölj ev. med kallt vatten för att påskynda. 

  5. Häll ner pastan i skålen och tillsätt en skvätt olivolja. Ringla honung över och dra några varv på peppar­kvarnen. Blanda.

  6. Smula över chevre och strö över nötter.

Kockens kommentar

Strimlade soltorkade tomater i olja finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.

PASSAR TILL

Bröd (tex. solroskusar)

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter