Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatisgnocchi färdiga

1000.0 

gram

Nässlor förvällda

1.0 

dl

el. babyspenat

 

 

el. rucola

 

 

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Pinjenötter

50.0 

gram

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Olivolja

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 34

Recept: 3002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 360 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatisgnocchi färdiga 1000.0 gram 77%

Nässlor förvällda 1.0 dl 1%

el. babyspenat 0%

el. rucola 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Soltorkade tomater 200.0 gram 11%

Pinjenötter 50.0 gram 11%

Parmesan nyriven 1.0 dl 6%

Olivolja 3.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Nässlor sköljs i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem.
    Annan sallat sköljs och finhackas.

    Finhacka även de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Riv parmesan.

  2. Koka gnocchi enligt förpackning ca 5 min.
    Gnocchin flyter upp när den är klar.

  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör om så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.

  4. Tillsätt olivolja och fräs sallat- tomat- och vitlökshacket några minuter.

  5. Blanda fräset med gnocchin.
    Strö över riven parmesan och pinjenötter.
    Salta och peppra.

Kockens kommentar

Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Gnocchisallad