Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bovetegryn 4.0 dl 60%
Vatten 8.0 dl 0%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 4.0 msk 1%
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Valnötskärnor 100.0 gram 31%
Päron Anjou 2.0 styck 6%
Olivolja 0%
Salt 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
- Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om.
Låt svalna. - Kärna ur och skiva päron.
Dela stora rucolablad.
Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.
Kockens kommentar
Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Bovetesallad med rucola och valnötter
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre