Bovetesallad med rucola och valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bovetesallad med rucola och valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bovetegryn

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Vitvinsvinäger

4.0 

msk

Rucolasallat

2.0 

knippen

Valnötskärnor

100.0 

gram

Päron Anjou

2.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2149 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 422 gram)

Ingredienser

Visa:

Bovetegryn 4.0 dl 60%

Vatten 8.0 dl 0%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vitvinsvinäger 4.0 msk 1%

Rucolasallat 2.0 knippen 1%

Valnötskärnor 100.0 gram 31%

Päron Anjou 2.0 styck 6%

Olivolja 0%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.

  2. Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om.
    Låt svalna.

  3. Kärna ur och skiva päron.
    Dela stora rucolablad.
    Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.

Kockens kommentar

Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Bovetesallad med rucola och valnötter