Bulgursallad med russin, aprikos och mandel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bulgursallad med russin, aprikos och mandel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur grovkrossad

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Sötmandelkärna

4.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Russin gröna

1.0 

dl

Aprikoser torkade

8.0 

styck

Tilltuggskorv hård

300.0 

gram

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4756 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 491 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur grovkrossad 4.0 dl 24%

Vatten 8.0 dl 0%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salladslök 4.0 styck 0%

Sötmandelkärna 4.0 dl 29%

Russin 1.0 dl 4%

Russin gröna 1.0 dl 4%

Aprikoser torkade 8.0 styck 3%

Tilltuggskorv hård 300.0 gram 31%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva vitlök.
    Hacka aprikoserna.
    Skiva salladslök och korv.

  2. Fräs vitlöken i en kastrull på medelvärme med lite matfett i ett par minuter.

  3. Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.
    Lättsalta. Låt sjuda på svag värme 10 min.

    Häll bort överflödigt vatten. Låt stå under lock och svälla i några minuter.

  4. Rosta mandlar med skal i torr het panna med lite salt i några minuter.

  5. Blanda ner mandlar, russin, aprikoser, salladslök och skivad korv i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och lite olivolja.

Kockens kommentar

Tips till friluftsmänniskor: Torkad frukt och nötter är bra energikällor, väger lite, tar liten plats och har lång hållbarhet. Utmärkt att ta med på utflykter m.a.o.

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Bulgursallad med russin, aprikos och mandel