Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spenat fryst, hackad

400.0 

gram

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

 

 

Hårdost

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 0

Recept: 662 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat fryst, hackad 400.0 gram 12%

Smör el. margarin 2.0 msk 31%

Vetemjöl 3.0 msk 14%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 19%

el. buljongtärning 0%

Matlagningsgrädde 1.0 dl 24%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 0%

Hårdost 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter.
    Spola dem i kallt vatten så att de kallnar.
    Skala och halvera äggen när de kallnat.
  2. Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
  3. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om.
    Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.

Kockens kommentar

Servera som förrätt eller som enkel måltid, gärna med vitlöksbröd till.

Passar till

Pocherade ägg

Vitlöksbröd

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Klassisk enkel spenatsoppa med ägg