Enkel chili con carne

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel chili con carne

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

750.0 

gram

Vita bönor i tomatsås burk

600.0 

gram

Krossade tomater

600.0 

gram

Gul lök

1.5 

styck

Chilipulver

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 469 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 750.0 gram 64%

Vita bönor i tomatsås burk 600.0 gram 26%

Krossade tomater 600.0 gram 6%

Gul lök 1.5 styck 4%

Chilipulver 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme och stek färsen tills den fått färg. Finfördela med en trägaffel e.d.

  2. Skala och finhacka lök. Häll ner i kastrullen och rör om.

  3. Tillsätt bönor och krossade tomater. Smaka av med peppar, salt och chilipulver. Låt småkoka i 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak.  Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak.

Receptalternativ

Chili con carne

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Enkel chili con carne