Mulligatawnysoppa med kyckling och röda linser

Mulligatawnysoppa med kyckling och röda linser

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingkött med skinn

300.0 

gram

Röda linser torkade

2.0 

dl

Vatten kallt

12.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.5 

msk

Madras curry

1.0 

msk

Gurkmeja mald

1.0 

tsk

Gul lök

1.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Potatis

2.0 

styck

Morot

3.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Ingefära färsk

2.0 

cm

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Korianderfrö mald

1.0 

tsk

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja till stekning

3.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2008 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 656 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingkött med skinn 300.0 gram 25%

Röda linser torkade 2.0 dl 29%

Vatten kallt 12.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 2.5 msk 5%

Madras curry 1.0 msk 1%

Gurkmeja mald 1.0 tsk 0%

Gul lök 1.0 styck 3%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Potatis 2.0 styck 7%

Morot 3.0 styck 6%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja till stekning 3.0 msk 17%

Salt 0%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Koka först kycklingen eller använd färdigkokta/grillade kycklingrester. (koka: lägg t.ex. 2-3 st filéer i het hönsbuljong (4 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning. Kryddad med 1 tsk salt, 1 hackad morot,1 skivad lök och 4-5 vitpepparkorn. Koka i ca 20 minuter och ställ åt sidan.
    Sila buljongen, spara den på sidan och blanda den gärna med resterande buljong. Se då till att vätskemängden blir sammanlagt 12 dl. Grönsakerna kan också följa med i grytan, men ta bort vitpepparkornen.
  2. Soppan:
    Hacka löken fint, skär morötterna, stjälkselleri och äpplet i små bitar och fräs detta i en matsked olja och curryn.
    Koka under tiden upp buljongen.
  3. Häll i de röda linserna, potatisarna, kycklingfonden (+ ev. spadet från kycklingkoket, ska bli sammanlagt 12 dl) och gurkmeja.
  4. Koka soppan i ca 30 minuter och mixa den till puré i matberedare eller med mixerstav.
  5. Riv ingefära, pressa vitlöken och bryn detta försiktigt i olja i en kastrull tillsammans med spiskummin, koriander, finhackad chili (gärna Jalapeno) och häll alltsammans i den mixade soppan.
  6. Skär kycklingen i små bitar och blanda i grytan. Värm någon minut och smaksätt med saften av 1 citron.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Mulligatawnysoppa med kyckling och röda linser