Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 350.0 gram 28%
Sojasås japansk 2.0 tsk 1%
Sherry (torr) 1.0 msk 1%
Majsmjöl 1.0 tsk 1%
Sesamolja 1.0 msk 9%
Vatten 4.0 msk 0%
Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%
Majskorn kokt konserv 500.0 gram 30%
Salladslök 3.0 styck 1%
Jordnötsolja 1.0 msk 9%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 10%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Ägg 2.0 styck 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skär kycklingen i strimlor. Blanda kycklingen i en skål med soja, sherry, majsmjöl, sesamolja, vatten (den mindre mängden). Ställ åt sidan i 15 minuter.
- Riv ingefära. Mixa hälften av majskornen med mixerstav eller i matberedare till mos. Ansa salladslök och skiva.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja runt pannans kanter, så att pannan blir helt infettad.
Tillsätt ingefära. Vänta 10 sekunder och tillsätt vatten+fond, majsmix och resten av majskornen. Låt koka upp. - Tillsätt kyckling i pannan, koka upp. Vispa upp äggen i en kopp och tillsätt. Rör om, smaka av med salt och peppar. Strö över salladslök.
Kockens kommentar
Originalreceptet är starkt kryddat med vitpeppar. Vill man dryga ut rätten kan man på asiatiskt vis servera ris till soppan.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fågelsoppa
Liknande recept som Wokad sammetslen majssoppa med kyckling
-
Snabb kycklingsoppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatisk svamp- och kycklingsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thaikycklingsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laksa, peranakansk-asiatisk kryddig soppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingsoppa med sparris, mynta och chili
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Wokad sammetslen majssoppa med kyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krämig viltfågelsoppa av köttrester
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Majssoppa med grillad kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: