Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingdelar grillade

400.0 

gram

Gul lök

1.5 

styck

Currypasta röd }

4.0 

msk

Kokosmjölk (-dryck)

8.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Citrongräs

4.0 

styck

 

Salladslök

2.0 

styck

Ostronsås }

2.0 

msk

Sesamolja

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 807

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 480 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar grillade 400.0 gram 23%

Gul lök 1.5 styck 2%

Currypasta röd } 4.0 msk 2%

Kokosmjölk (-dryck) 8.0 dl 42%

Vatten 4.0 dl 0%

Citrongräs 4.0 styck 2%

 

Salladslök 2.0 styck 0%

Ostronsås } 2.0 msk 1%

Sesamolja 3.0 msk 10%

Salt 0%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.
  2. Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.
  5. Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.

Kockens kommentar

Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak