Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

480.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Ingefära färsk

4.0 

cm

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

Vatten

5.0 

dl

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2001 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 442 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 480.0 gram 23%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Zucchini 1.0 styck 3%

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

el. vitlöksklyftor 0%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 2%

Vatten 5.0 dl 0%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 34%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Olivolja till stekning 0.5 dl 19%

Salt 0%

Tillagning (40 min )

  1. Strimla kycklingen och salta lätt.
  2. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i kycklingen och fräs några minuter.
  4. Tillsätt paprika, zucchini, ingefära och vitlök. Fräs ytterligare några minuter.
  5. Slå på vatten, buljong och kokosmjölk. Låt småputtra cirka 10 minuter.
  6. Riv skalet av lime. Tillsätt sambal oelek. Tillsätt skal och juice av lime.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Thaikycklingsoppa