Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingbuljong avfettad

6.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Currypasta röd }

2.0 

tsk

Paprika röd

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

cm

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1658 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 365 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbuljong avfettad 6.0 dl 2%

el. vatten + konc. fond 0%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 41%

Currypasta röd } 2.0 tsk 1%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Purjolök 1.0 cm 0%

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 29%

Salladslök 4.0 styck 1%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%

Tillagning (25 min )

  1. Tärna paprika. Tärna kycklingfilé. Strimla purjolök.
  2. Fräs purjo och paprika i olja i en stor kastrull tillsammans med curry. Slå på buljong och kokosmjölk. Koka upp. Lägg i kycklingbitarna. Koka i cirka 10 minuter.
  3. Strimla vårlök och koriander. Avsluta med att lägga i dem. Pressa i lime.

Kockens kommentar

Smakrik kycklingsoppa som värmer och mättar.

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk