Snabb kycklingsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabb kycklingsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kyckling grillad hel

600.0 

gram

Vatten till soppa

1.0 

liter

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Purjolök

1.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om buljong och fond >

 

 

Om fågel-/hönsbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 457 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling grillad hel 600.0 gram 45%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 6%

el. buljongtärning 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

Purjolök 1.0 styck 3%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Kuvertbröd 4.0 styck 39%

 

Kockskolan:

Om buljong och fond > Äts ej

Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp vatten+fond och matolja. 
  2. Rensa och finskär purjolök. Tillsätt det i soppan. Finhacka persilja.
  3. Ta bort skinnet från kycklingen, separera kött från ben och riv köttet i strimlor.
  4. Lägg kycklingstrimlorna mitt i djupa tallrikar och häll buljong över. Strö över persilja.

Kockens kommentar

Bra soppa på kycklingrester. Färska kycklingbitar utan ben kokas lätt i buljongen eller steks först lätt.

Passar till

Rosenbröd

Bovetebullar

Hemlagad hönsbuljong

Fler recept inom Fågelsoppa

Liknande recept som Snabb kycklingsoppa