Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1987 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling grillad hel 600.0 gram 45%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 6%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%
Purjolök 1.0 styck 3%
Tillbehör:
Kuvertbröd 4.0 styck 39%
Kockskolan:
Om buljong och fond > Äts ej
Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten+fond och matolja.
- Rensa och finskär purjolök. Tillsätt det i soppan. Finhacka persilja.
- Ta bort skinnet från kycklingen, separera kött från ben och riv köttet i strimlor.
- Lägg kycklingstrimlorna mitt i djupa tallrikar och häll buljong över. Strö över persilja.
Kockens kommentar
Bra soppa på kycklingrester. Färska kycklingbitar utan ben kokas lätt i buljongen eller steks först lätt.
Passar till
Fler recept inom Fågelsoppa
Liknande recept som Snabb kycklingsoppa
-
Snabb kycklingsoppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingsoppa med curry och cocosmjölk
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatisk svamp- och kycklingsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thaikycklingsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laksa, peranakansk-asiatisk kryddig soppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingsoppa med sparris, mynta och chili
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Wokad sammetslen majssoppa med kyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krämig viltfågelsoppa av köttrester
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Majssoppa med grillad kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: