
Het räkpasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2250 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta 400.0 gram 63%
Räkor med skal 1.0 kilo 24%
Gul lök 1.0 st stor 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Fiskbuljong 0.5 dl 0%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Tina och skala räkorna. Fräs löken mjuk i matfett i en stekpanna på låg värme. Häll i tomatkrosset. Tillsätt chili och buljong. Koka på svag värme ca 5 minuter.
- Tillsätt salt och paprikapulver. Rör ner räkorna strax före serveringen och låt dem bli varma i såsen, men inte koka.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Het räkpasta
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan