Rödsspätta grenoble

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödsspätta grenoble

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödspätta hel

4.0 

styck

Kapris

1.0 

dl

Rödbetor inlagda

2.0 

dl

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Vetemjöl

 

 

Dill

 

 

Citron juice+fruktkött

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2172 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 16%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 266 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspätta hel 4.0 styck 48%

Kapris 1.0 dl 1%

Rödbetor inlagda 2.0 dl 3%

Smör normalsaltat 200.0 gram 67%

Vetemjöl 0%

Dill 0%

Citron juice+fruktkött 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Klipp av huvudet och fenorna på spätta. Vänd i mjöl. Salta och peppra.
  2. Värm en stekpanna. Smält en generös klick smör. När smöret slutat bubbla läggs fisken ner. Stek cirka 5 minuter på varje sida. Tag upp fisken, slå bort smöret.
  3. Sätt på pannan igen. Lägg i resten av smöret. Dela citron på 4. Stek i smöret, tag upp och håll varm.
  4. Tärna rödbetor. Bryn smöret tills en nötaktig doft. Lägg i kapris och rödbetor. Slå det över fisken. Lägg på citron. Garnera med dillkvistar. Servera med kokt potatis.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Rödsspätta grenoble