Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rödspätta hel 4.0 styck 48%
Kapris 1.0 dl 1%
Rödbetor inlagda 2.0 dl 3%
Smör normalsaltat 200.0 gram 67%
Vetemjöl 0%
Dill 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Klipp av huvudet och fenorna på spätta. Vänd i mjöl. Salta och peppra.
- Värm en stekpanna. Smält en generös klick smör. När smöret slutat bubbla läggs fisken ner. Stek cirka 5 minuter på varje sida. Tag upp fisken, slå bort smöret.
- Sätt på pannan igen. Lägg i resten av smöret. Dela citron på 4. Stek i smöret, tag upp och håll varm.
- Tärna rödbetor. Bryn smöret tills en nötaktig doft. Lägg i kapris och rödbetor. Slå det över fisken. Lägg på citron. Garnera med dillkvistar. Servera med kokt potatis.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Rödsspätta grenoble
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan