Nordiska bönbiffar

Nordiska bönbiffar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kidneybönor vita konserv

380.0 

gram

Ägg

1.5 

styck

Purjolök

0.5 

st liten

Persilja finhackad

2.0 

msk

Kvarg naturell 4% fett

125.0 

gram

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Strösocker

2.0 

msk

Mineralsalt

1.0 

tsk

Vetemjöl

2.0 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

 

Morot

4.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.5 

klyftor

Vitvinsvinäger

2.5 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

Mineralsalt

0.5 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

krm

Paprikapulver

1.0 

krm

 

Mathavre

3.5 

dl

Gröna ärter frysta

5.6 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 469 gram)

Ingredienser

Visa:

Kidneybönor vita konserv 380.0 gram 12%

Ägg 1.5 styck 4%

Purjolök 0.5 st liten 1%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Kvarg naturell 4% fett 125.0 gram 4%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Strösocker 2.0 msk 4%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Rapsolja 2.0 msk 9%

 

Morot 4.0 styck 6%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%

Vitvinsvinäger 2.5 msk 0%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 krm 0%

Paprikapulver 1.0 krm 0%

 

Mathavre 3.5 dl 38%

Gröna ärter frysta 5.6 dl 9%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skala morötter. Skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15-20 minuter.
  2. Dela chili. Ta ut kärnorna och de vita väggarna. Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare. Mixa till att slätt mos. Om du vill ha en lösare konsistens på moset, droppa i hett vatten.
  3. Finhacka purjolök. Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa. Rör ner purjolök, persilja och keso. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar. Blanda ner vetemjöl. Låt svälla cirka 10 minuter.
  4. Forma till 2 biffar per portion. Stek på medelvärme i rapsolja 3-5 minuter på varje sida.
  5. Koka mathavre enligt anvisning på paketet. Koka ärter någon minut.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Nordiska bönbiffar