
Nordiska bönbiffar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kidneybönor vita konserv 380.0 gram 12%
Ägg 1.5 styck 4%
Purjolök 0.5 st liten 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Kvarg naturell 4% fett 125.0 gram 4%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Strösocker 2.0 msk 4%
Mineralsalt 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Rapsolja 2.0 msk 9%
Morot 4.0 styck 6%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%
Vitvinsvinäger 2.5 msk 0%
Rapsolja 2.0 msk 9%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Spiskummin mald 1.0 krm 0%
Paprikapulver 1.0 krm 0%
Mathavre 3.5 dl 38%
Gröna ärter frysta 5.6 dl 9%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skala morötter. Skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15-20 minuter.
- Dela chili. Ta ut kärnorna och de vita väggarna. Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare. Mixa till att slätt mos. Om du vill ha en lösare konsistens på moset, droppa i hett vatten.
- Finhacka purjolök. Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa. Rör ner purjolök, persilja och keso. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar. Blanda ner vetemjöl. Låt svälla cirka 10 minuter.
- Forma till 2 biffar per portion. Stek på medelvärme i rapsolja 3-5 minuter på varje sida.
- Koka mathavre enligt anvisning på paketet. Koka ärter någon minut.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Nordiska bönbiffar
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon