
Klassisk böngryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1503 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rapsolja 4.0 msk 30%
Spiskummin mald 1.5 krm 0%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Krossade tomater 1.0 burk 6%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 4%
Kidneybönor vita konserv 380.0 gram 20%
Kikärter konserv 380.0 gram 32%
Chilifrukt röd 1.0 styck 1%
Spenat färsk 100.0 gram 1%
Svartpeppar 0%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skala och hacka lök. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chili.
- Värm rapsoja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och spiskummin i rapsolja under ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och tomatkross. Smaka av med balsamvinäger och svartpeppar.
- Rör ner kidneybönor, kikärter, chili och spenat. Låt puttra 10-15 minuter.
- Smaksätt grytan med basilika. Servera med fullkornsbröd.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Klassisk böngryta
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan