Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 7
Recept: 525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kålrot 1.0 styck 54%
Gul lök 0.5 styck Äts ej
Kryddpeppar hel 10.0 styck Äts ej
Salt 2.0 tsk Äts ej
Griljering:
Senap svensk 3.0 msk 16%
Äggula 1.0 styck 10%
Ströbröd 0.5 dl 21%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek. Skala kålrot.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Panera: Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.
- Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg utan att bränna, cirka 10 minuter.
- Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.
Kockens kommentar
Smakar förvånansvärt likt skinka.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Vegetarisk julskinka av kålrot
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan