Vegetarisk julskinka av kålrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vegetarisk julskinka av kålrot

Lägg till ingredienser

Antal: 4

Kålrot

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Kryddpeppar hel

10.0 

styck

Salt

2.0 

tsk

 

Griljering:

 

Senap svensk

3.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 7

Recept: 525 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 201 gram)

Ingredienser

Visa:

Kålrot 1.0 styck 54%

Gul lök 0.5 styck Äts ej

Kryddpeppar hel 10.0 styck Äts ej

Salt 2.0 tsk Äts ej

 

Griljering:

Senap svensk 3.0 msk 16%

Äggula 1.0 styck 10%

Ströbröd 0.5 dl 21%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek. Skala kålrot.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Panera: Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.
  4. Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg utan att bränna, cirka 10 minuter.
  5. Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.

Kockens kommentar

Smakar förvånansvärt likt skinka.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Vegetarisk julskinka av kålrot