För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Spisa.nu ¤

Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kikärter konserv

250.0 

gram

Currypasta

50.0 

gram

Kokosmjölk i butik }

300.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök färsk

0.5 

styck

Stjälkselleri

3.0 

stjälkar

Aubergine

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Citron

0.5 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärter konserv 250.0 gram 20%

Currypasta 50.0 gram 3%

Kokosmjölk i butik } 300.0 gram 32%

Gul lök 2.0 styck 7%

Vitlök färsk 0.5 styck 4%

Stjälkselleri 3.0 stjälkar 1%

Aubergine 1.0 styck 4%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Citron 0.5 styck 1%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

Skapat av: Årstiderna

Kock: Maximillian

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Häll av vatten från kikärter. Koka i vatten, gärna med lite morot, lök, vitlök och lagerblad under lock cirka 30 minuter. Tillsätt 1 msk salt och låt stå 5 minuter.
  2. Skiva lök och vitlök. Skär selleri fint. Tärna aubergine och paprika.
  3. Fräs lök och vitlök i lite olja i en järngryta cirka 5 minuter. Lägg i selleri, aubergine och paprika och stek ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg i currypasta och vänd runt några minuter. Häll på kokosmjölk och koka 10 minuter tills allt är mjukt.
  5. Lägg i kikärterna. Smaksätt med mer korma curry, salt och citronsaft.
  6. Servera i stora skålar och ät med sked.

Kockens kommentar

Korma ("bräserad") är en maträtt från Indien och intilliggande länder, bestående av bräserat kött med bland annat dahli (yughurt) och kryddor som ger en tjock ganska mild sås.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika