Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kikärter konserv 250.0 gram 20%
Currypasta 50.0 gram 3%
Kokosmjölk (-dryck) 300.0 gram 32%
Gul lök 2.0 styck 7%
Vitlök färsk 0.5 styck 4%
Stjälkselleri 3.0 stjälkar 1%
Aubergine 1.0 styck 4%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Skapat av: Årstiderna
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Häll av vatten från kikärter. Koka i vatten, gärna med lite morot, lök, vitlök och lagerblad under lock cirka 30 minuter. Tillsätt 1 msk salt och låt stå 5 minuter.
- Skiva lök och vitlök. Skär selleri fint. Tärna aubergine och paprika.
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en järngryta cirka 5 minuter. Lägg i selleri, aubergine och paprika och stek ytterligare 5 minuter.
- Lägg i currypasta och vänd runt några minuter. Häll på kokosmjölk och koka 10 minuter tills allt är mjukt.
- Lägg i kikärterna. Smaksätt med mer korma curry, salt och citronsaft.
- Servera i stora skålar och ät med sked.
Kockens kommentar
Korma ("bräserad") är en maträtt från Indien och intilliggande länder, bestående av bräserat kött med bland annat dahli (yughurt) och kryddor som ger en tjock ganska mild sås.Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan