Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 137
 
    
                Kcal / portion: 876
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kikärter konserv 410.0 gram 15%
Morot 200.0 gram 2%
Palsternacka 200.0 gram 3%
Rotselleri 200.0 gram 1%
Potatis 200.0 gram 4%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 19%
Grönsaksbuljong } 2.0 dl 0%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Gul lök 1.0 styck 2%
Curry ¤ 2.0 msk 1%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Basmatiris 3.0 dl 25%
Russin 1.0 dl 5%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka basmatiris enligt instruktioner på paketet.
- Skala alla rotsaker. Skär i grova bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll på hälften av oljan och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Skala och hacka lök. Fräs i resten av oljan. Tillsätt curry. Fräs ytterligare 5 minuter på svag värme.
- Slå på buljong och cocosmjölk. Koka cirka 10 minuter. Delar den på sig är det helt ok. Vänd i rotsaker och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Vänd i koriander.
- Blanda ris med russin. Servera curry i djup tallrik med riset bredvid.
Kockens kommentar
Servera ev lite yoghurt till. Hittar du en burk chutney längst bak i kylskåpet är det jättebra till också.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
- 
                
                    Röd linsgryta med stark korvTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötterTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    PumpagrytaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och myntaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Gryta med matbanan, tomat och ingefäraTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Quorn Chili, Texas styleTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar 
- 
                
                    Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmatiTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprikaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk julskinka av kålrotTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              