Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

styck

Morot liten

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Currypasta röd }

2.0 

tsk

Gurkmeja mald

0.5 

tsk

King solo vitlök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Kokosmjölk (-dryck)

400.0 

gram

Yoghurt turkisk

2.0 

dl

Bladspenat färsk

225.0 

gram

Koriander färsk

1.0 

kruka

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Basmatiris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2828 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 766 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 styck 7%

Morot liten 4.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Currypasta röd } 2.0 tsk 0%

Gurkmeja mald 0.5 tsk 0%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Kokosmjölk (-dryck) 400.0 gram 24%

Yoghurt turkisk 2.0 dl 8%

Bladspenat färsk 225.0 gram 1%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Basmatiris 3.0 dl 30%

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och slanta morot. Bryt blomkål i buketter. Hacka koriander.
  3. Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja på medelvärme utan att bränna. Tillsätt morot och blomkål och rör om.
  4. Tillsätt tomat, kokosmjölk och yoghurt. Låt puttra på svag värme cirka 15 minuter.
  5. Vänd ner spenat. Salta och peppra. Strö över koriander.

Kockens kommentar

Servera med yoghurt vid sidan om till de som tycker att det är starkt.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)