Gryta med matbanan, tomat och ingefära

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gryta med matbanan, tomat och ingefära

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kokbanan

2.0 

styck

Morot

2.0 

st stora

Vatten

8.0 

dl

 

Tomater

4.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Kokosflingor

2.0 

dl

Madras curry

1.0 

tsk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Solrosolja

0.5 

dl

Senapsfrö bruna

1.0 

tsk

Chilifrukt grön

1.0 

styck

Ingefära färsk

4.0 

cm

Salt

1.0 

tsk

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1707 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 530 gram)

Ingredienser

Visa:

Kokbanan 2.0 styck 18%

Morot 2.0 st stora 6%

Vatten 8.0 dl 0%

 

Tomater 4.0 styck 4%

Rödlök 1.0 styck 4%

Kokosflingor 2.0 dl 30%

Madras curry 1.0 tsk 0%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Solrosolja 0.5 dl 22%

Senapsfrö bruna 1.0 tsk 1%

Chilifrukt grön 1.0 styck 0%

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala matbanan och morot. Skär i grova bitar. Koka bananen i vatten cirka 10 minuter. Lägg i morot och koka 5-6 minuter till.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chili. Skala och riv ingefära.

  3. Fräs löken och vitlöken i olja 2 minuter på svag värme. Tillsätt curry, spiskummin, senapsfrö, salt, chili och ingefära. Fräs i 2 minuter till.

  4. Tillsätt kokos, tomat och lite av kokvattnet. Mixa allt slätt. Blanda kokvätskan med kryddblandningen. Koka i cirka 5 minuter.

  5. Tillsätt morötter och matbanan. Garnera med persilja. Servera med lite basmatiris.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Gryta med matbanan, tomat och ingefära