Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 105
    
                Kcal / portion: 439
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 1756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 400.0 gram 6%
Majskorn kokt konserv 250.0 gram 11%
Gul lök 1.0 styck 3%
Skinka kokt tjock skiva 300.0 gram 22%
Vita bönor i tomatsås burk 400.0 gram 22%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 35%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka. Skala och finhacka lök. Tärna skinka. Hacka persilja.
 - Koka pumpa och lök i lite vatten i cirka 5 minuter.
 - Tillsätt skinka, bönor och majs. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
 
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Pumpagryta
- 
                
                  
                
                Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
 - 
                
                  
                
                Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
 - 
                
                  
                
                Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
 - 
                
                  
                
                Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
 - 
                
                  
                
                Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
 - 
                
                  
                
                Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 
              
              
                    
                              