Köttfärsbiffar med grönmögelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsbiffar med grönmögelost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

700.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Grönmögelost

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

Smör till stekning

2.0 

msk

Salladslök

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör till stekning

50.0 

gram

Salt

 

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 948

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3793 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 700.0 gram 34%

Mjölk 2.0 dl 3%

Ströbröd 1.0 dl 6%

Ägg 2.0 styck 3%

Grönmögelost 200.0 gram 23%

Gul lök 1.0 styck 1%

Salt och vitpeppar 0%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salladslök 1.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

Smör till stekning 50.0 gram 10%

Salt 0%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och småtärna potatis.
  2. Hetta upp rikligt smör på hög värme. Stek potatisen knaprig i cirka 15 minuter. Vänd potatisen och skaka pannan upprepade gånger. Tillsätt mer smör runt pannkanten vid behov. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt dra i några minuter.
  4. Tärna grönmögelost. Skala och finhacka lök.
  5. Tillsätt färs, ägg, lök, ost, salt och peppar. Blanda väl. Forma till knubbiga biffar.
  6. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och stek biffarna i cirka 5 minuter per sida.
  7. Servera biffar med potatis och sallat. Garnera med skivad salladslök.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Tomatsallad

Rotfruktssallad

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Köttfärsbiffar med grönmögelost