Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 948

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3793 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 700.0 gram 34%
Mjölk 2.0 dl 3%
Ströbröd 1.0 dl 6%
Ägg 2.0 styck 3%
Grönmögelost 200.0 gram 23%
Gul lök 1.0 styck 1%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Salladslök 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Smör till stekning 50.0 gram 10%
Salt 0%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och småtärna potatis.
- Hetta upp rikligt smör på hög värme. Stek potatisen knaprig i cirka 15 minuter. Vänd potatisen och skaka pannan upprepade gånger. Tillsätt mer smör runt pannkanten vid behov. Låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt dra i några minuter.
- Tärna grönmögelost. Skala och finhacka lök.
- Tillsätt färs, ägg, lök, ost, salt och peppar. Blanda väl. Forma till knubbiga biffar.
- Hetta upp smör i panna på medelhög värme och stek biffarna i cirka 5 minuter per sida.
- Servera biffar med potatis och sallat. Garnera med skivad salladslök.
Passar till
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Köttfärsbiffar med grönmögelost
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan