Sjömansbiff av rostbiff

Sjömansbiff av rostbiff

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff färsk

800.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Potatis

12.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Lagerblad

1.0 

blad

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salt till smaksättning

 

 

Vitpeppar till smaksättn.

 

 

Lättöl (gärna mörkt)

33.0 

cl

Köttbuljong avfettad

3.0 

dl

Persilja

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1526 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 430 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff färsk 800.0 gram 66%

Gul lök 3.0 styck 10%

Potatis 12.0 gram 1%

Olivolja 2.0 msk 15%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Salt till smaksättning 0%

Vitpeppar till smaksättn. 0%

Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%

Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%

Persilja 1.0 knippe 1%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Klipp av stjälkarna på persiljan och bind ihop dem med bomullsgarn. Hacka periljebladen.
  2. Skär köttet (rostbiff eller nötinnanlår) i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet, ta upp det och lägg åt sidan. Bryn löken för sig.
  3. Varva kött, potatis och lök i en gryta. Krydda mellan varven med salt och peppar.
  4. Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkarna och häll på buljong och öl.
  5. Småkoka under lock i ca 40-45 minuter eller tills köttet känns mört.
  6. Ta upp persiljestjälkarna och strö över hackad persilja till garnering.
    Servera med saltgurka i skivor.

    Ta 1,5 av vätskan om receptet dubbleras.

Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek

Liknande recept som Sjömansbiff av rostbiff