 
              
              Sjömansbiff av rostbiff
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 89
 
    
                Kcal / portion: 382
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff färsk 800.0 gram 66%
Gul lök 3.0 styck 10%
Potatis 12.0 gram 1%
Olivolja 2.0 msk 15%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%
Persilja 1.0 knippe 1%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Klipp av stjälkarna på persiljan och bind ihop dem med bomullsgarn. Hacka periljebladen.
- Skär köttet (rostbiff eller nötinnanlår) i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet, ta upp det och lägg åt sidan. Bryn löken för sig.
- Varva kött, potatis och lök i en gryta. Krydda mellan varven med salt och peppar.
- Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkarna och häll på buljong och öl.
- Småkoka under lock i ca 40-45 minuter eller tills köttet känns mört.
- Ta upp persiljestjälkarna och strö över hackad persilja till garnering.
 Servera med saltgurka i skivor.
 Ta 1,5 av vätskan om receptet dubbleras.
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Sjömansbiff av rostbiff
- 
                
                    Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt visTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad högrevsstekTid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad bringspets (oxbringa)Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad oxbringa med svamp och baconTid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad rullad oxbringaTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxruladerTid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsbräserad oxkindTid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatisTid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk surstekTid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Klassisk slottsstek, HerrgårdsstekTid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              