
Sjömansbiff av rostbiff
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff färsk 800.0 gram 66%
Gul lök 3.0 styck 10%
Potatis 12.0 gram 1%
Olivolja 2.0 msk 15%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%
Köttbuljong avfettad 3.0 dl 2%
Persilja 1.0 knippe 1%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Klipp av stjälkarna på persiljan och bind ihop dem med bomullsgarn. Hacka periljebladen.
- Skär köttet (rostbiff eller nötinnanlår) i 0,5 - 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet, ta upp det och lägg åt sidan. Bryn löken för sig.
- Varva kött, potatis och lök i en gryta. Krydda mellan varven med salt och peppar.
- Lägg i lagerblad, timjan och persiljestjälkarna och häll på buljong och öl.
- Småkoka under lock i ca 40-45 minuter eller tills köttet känns mört.
- Ta upp persiljestjälkarna och strö över hackad persilja till garnering.
Servera med saltgurka i skivor.
Ta 1,5 av vätskan om receptet dubbleras.
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Sjömansbiff av rostbiff
-
Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad högrevsstek
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bringspets (oxbringa)
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bräserad rullad oxbringa
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad oxkind
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan