Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Deg:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

10.0 

dl

Ägg till pensling

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Nötfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Blekselleri

1.0 

stjälk

Vatten som kokas bort

1.0 

dl

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Om inbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 985

GBR (GI) / port: 34

Recept: 3942 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 425 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Mjölk 2.5 dl 4%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Ägg 2.0 styck 3%

Vetemjöl 10.0 dl 54%

Ägg till pensling 1.0 styck 2%

 

Fyllning:

Nötfärs 400.0 gram 18%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Blekselleri 1.0 stjälk 0%

Vatten som kokas bort 1.0 dl 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
  2. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Skiva selleri. Fräs lök och vitlök i olja utan att bränna.
  3. Tillsätt köttfärs. Stek tills färsen har fått färg. Tillsätt vatten och tomatpure. Rör tills allt är blandat. Salta och peppra. Låt koka tills allt vatten har avdunstat. Fyllningen skall vara torr.
  4. Förbered sallad.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
  7. Lägg en klick fyllning i mitten av varje cirkel. Lägg på selleri. Lyft upp ena kanten och vik över till en halvmåne. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
  8. Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
  9. Grädda cirka 25 minuter.
  10. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.

Jämför

Grundrecept piroger med jäsdeg

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Köttfärspiroger