Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 960

GBR (GI) / port: 38
Recept: 3841 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 9%
Mjölk 2.5 dl 4%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 3%
Vetemjöl 10.0 dl 55%
Ägg till pensling 1.0 styck 2%
Fyllning:
Spenat färsk 100.0 gram 0%
Fetaost 300.0 gram 23%
Rödlök 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Värm mjölk med smör fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll mjölksmöret över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägg och mjöl lite i taget. Knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 1 timme.
- Skala och strimla lök. Smula feta.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut degen. Ta ut cirklar med hjälp av en assiett. Eller dela degen i bullar som kavlas ut till cirklar.
- Fyllning: Lägg lite spenat, feta och rödlök i mitten av rundlarna. Lyft upp ena kanten och vik över till en halvmåne. Tryck ihop kanten med taggarna på en gaffel. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
- Vispa ut ägg med en gaffel i en kopp. Pensla pirogerna med ägget.
- Grädda cirka 25 minuter.
Kockens kommentar
Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.Jämför
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Piroger med spenat och feta
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan