Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

500.0 

gram

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Grädde

2.0 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Äpple utan skal

1.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Ljust matbröd

8.0 

skivor

Skinka mager rökt

12.0 

skivor

Mâchesallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2426 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 318 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 500.0 gram 5%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Grädde 2.0 dl 30%

Creme fraiche 0.5 dl 7%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Ljust matbröd 8.0 skivor 44%

Skinka mager rökt 12.0 skivor 6%

Mâchesallad 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
  2. Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.
  3. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.
  4. Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.

Kockens kommentar

Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Skinksmörgås med äpple- och selleriröra