Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 500.0 gram 5%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Grädde 2.0 dl 30%
Creme fraiche 0.5 dl 7%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Ljust matbröd 8.0 skivor 44%
Skinka mager rökt 12.0 skivor 6%
Mâchesallad 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
- Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.
- Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.
- Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.
Kockens kommentar
Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Skinksmörgås med äpple- och selleriröra
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan