Halstrad lax med avokado och tomatsallad (LCHF)

Halstrad lax med avokado och tomatsallad (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Avokado

2.0 

st stora

Tomater

4.0 

styck

Rucolasallat

 

 

Olivolja

 

 

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

Citron juice+fruktkött

 

 

 

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Basilika

1.0 

knippe

Pesto Genovese

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2877 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 35%

Avokado 2.0 st stora 46%

Tomater 4.0 styck 2%

Rucolasallat 0%

Olivolja 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

Citron juice+fruktkött 0%

 

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Olivolja 0.5 dl 13%

Basilika 1.0 knippe 0%

Pesto Genovese 1.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Mixa alla ingredienser till dressingen. Förvara i burk fram till servering.
  2. Halstra eller grilla lax ett par minuter per sida. Droppa över lite olivolja efter stekning. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Tärna tomat och avokado. Lägg upp sallad på tallrikar. Lägg fisk, avokado och tomat ovanpå. Fördela över dressingen. Servera med en citronklyfta.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Halstrad lax med avokado och tomatsallad (LCHF)