
Halstrad lax med avokado och tomatsallad (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 35%
Avokado 2.0 st stora 46%
Tomater 4.0 styck 2%
Rucolasallat 0%
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%
Olivolja 0.5 dl 13%
Basilika 1.0 knippe 0%
Pesto Genovese 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Tillagning
- Mixa alla ingredienser till dressingen. Förvara i burk fram till servering.
- Halstra eller grilla lax ett par minuter per sida. Droppa över lite olivolja efter stekning. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Tärna tomat och avokado. Lägg upp sallad på tallrikar. Lägg fisk, avokado och tomat ovanpå. Fördela över dressingen. Servera med en citronklyfta.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Halstrad lax med avokado och tomatsallad (LCHF)
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan