Doktorns förunderligt goda räkpaj (LCHF-recept)

Doktorns förunderligt goda räkpaj (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Ägg

4.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Räkor skalade

500.0 

gram

Smältost-mjukost 20%

200.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Citronjuice

3.0 

msk

Hårdost lagrad, riven

2.0 

dl

Dill

 

 

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 15%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 240 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 10%

Grädde 1.0 dl 14%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

 

Räkor skalade 500.0 gram 21%

Smältost-mjukost 20% 200.0 gram 20%

Creme fraiche 1.0 dl 13%

Citronjuice 3.0 msk 1%

Hårdost lagrad, riven 2.0 dl 12%

Dill 0%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg smör i en pajform. Vispa ihop ägg och grädde. Häll i pajformen. Grädda i ugnen till fin färg.
  2. Smält räkost tillsammans med crème fraiche och citronjuice i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt räkor och peppar. Fördela i pajformen. Strö över riven ost. Grädda cirka 15 minuter, till gyllenbrun yta.
  3. Vänta ett tag innan servering så att pajen stannar. Servera med en sallad.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Doktorns förunderligt goda räkpaj (LCHF-recept)