Kalops

Kalops

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Högrev nöt benfri

1.0 

kilo

Gul lök

2.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Lagerblad

5.0 

blad

Kryddpeppar hel

16.0 

styck

Salt till smaksättning

 

 

Vitpeppar till smaksättn.

 

 

Buljongtärning

1.0 

styck

Maizena brun

3.0 

msk

Potatis kokt

8.0 

styck

Rödbetor inlagda

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 505 gram)

Ingredienser

Visa:

Högrev nöt benfri 1.0 kilo 59%

Gul lök 2.0 styck 5%

Morot 2.0 styck 3%

Olivolja till stekning 0.5 msk 2%

Lagerblad 5.0 blad Äts ej

Kryddpeppar hel 16.0 styck Äts ej

Salt till smaksättning 0%

Vitpeppar till smaksättn. 0%

Buljongtärning 1.0 styck 1%

Maizena brun 3.0 msk 3%

Potatis kokt 8.0 styck 24%

Rödbetor inlagda 2.0 dl 2%

Kock:

Tillagning

  1. Ansa köttet fritt från senor och hinnor och skär det i ca 3-4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta, gärna av gjutjärn. Salta och peppra. Blanda ner morötter och lök. Bryn alltsammans i någon minut.
  2. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor och buljongtärning.
  3. Sjud på svag värme med locket på i ca 1Ŋ timme. Rör om då och då. Red såsen med maizena (brun)efter egen önskan, ca 3-4 msk.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar innan du serverar tillsammans med potatis och inlagda rödbetor.

Kockens kommentar

Antalet morötter kan med fördel ökas till 4 - 6 st. För en mildare smak kan kryddpepparkornens antal minskas till ex. 10 st.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Kalops