För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Kalvfärsbiffar med dijoncrème och rostade grönsaker (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvfärs

500.0 

gram

Basilika finhackad

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Ägg

1.0 

styck

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Vispgrädde

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Peppar

 

 

 

Rostade grönsaker

 

 

 

Paprika färsk

3.5 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Squash

1.0 

st liten

Olivolja

2.0 

msk

Vallmofrön

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Dijoncrème

 

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garnering

 

 

 

Garnering:

 

Kapris

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 667

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2668 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 389 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfärs 500.0 gram 34%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Ägg 1.0 styck 3%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%

Vispgrädde 1.0 dl 13%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Peppar 0%

 

Rostade grönsaker 

Paprika färsk 3.5 styck 3%

Rödlök 1.0 styck 2%

Squash 1.0 st liten 1%

Olivolja 2.0 msk 8%

Vallmofrön 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Dijoncrème 

Creme fraiche 2.0 dl 24%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Garnering 
Garnering:

Kapris 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC. Skär grönsaker i lagom stora bitar. Lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 15 minuter. Strö på vallmofrön när du tar ut plåten.
  2. Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar. Stek i smör cirka 5 minuter per sida.
  3. Blanda crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

GBR 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Kalvfärsbiffar med dijoncrème och rostade grönsaker (GI-recept)