
Kalvfärsbiffar med dijoncrème och rostade grönsaker (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 667

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2668 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvfärs 500.0 gram 34%
Basilika finhackad 2.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 13%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Peppar 0%
Rostade grönsaker
Paprika färsk 3.5 styck 3%
Rödlök 1.0 styck 2%
Squash 1.0 st liten 1%
Olivolja 2.0 msk 8%
Vallmofrön 1.0 msk 2%
Dijoncrème
Creme fraiche 2.0 dl 24%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Garnering
Garnering:
Kapris 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC. Skär grönsaker i lagom stora bitar. Lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 15 minuter. Strö på vallmofrön när du tar ut plåten.
- Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar. Stek i smör cirka 5 minuter per sida.
- Blanda crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
GBR 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Kalvfärsbiffar med dijoncrème och rostade grönsaker (GI-recept)
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan