Tigerräkor stekta i vitlökssmör (GI-recept)

Tigerräkor stekta i vitlökssmör (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Jätteräkor, tigerräkor råa

300.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rapsolja

3.0 

tsk

Persilja

1.0 

stjälk

 

Vitlökssmör

 

 

 

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja finhackad

1.0 

gram

Citronjuice

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0

Recept: 811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 30%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 300.0 gram 14%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Rapsolja 3.0 tsk 14%

Persilja 1.0 stjälk 0%

 

Vitlökssmör 

Smör normalsaltat 75.0 gram 67%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Persilja finhackad 1.0 gram 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Skala räkor. Skala och hacka vitlök. Låt puttra i uppvärmd rapsolja en halv minut.
  2. Tillsätt räkor. Stek på hög värme 3-4 minuter. Rör om då och då. Lägg upp på tallrik. Täck över och håll varmt.
  3. Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vitlök, persilja och citronjuice. Låt puttra en kort stund. Krydda med svartpeppar.
  4. Häll vitlökssmöret över räkorna. Servera med en liten persiljekvist.

Kockens kommentar

GIR 1 = mycket lågt. Mycket låg portionsvikt, kan fungera som förrätt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.


Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Tigerräkor stekta i vitlökssmör (GI-recept)