
Tigerräkor stekta i vitlökssmör (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 320

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 0
Recept: 811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 30%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 300.0 gram 14%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Rapsolja 3.0 tsk 14%
Persilja 1.0 stjälk 0%
Vitlökssmör
Smör normalsaltat 75.0 gram 67%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Persilja finhackad 1.0 gram 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Skala räkor. Skala och hacka vitlök. Låt puttra i uppvärmd rapsolja en halv minut.
- Tillsätt räkor. Stek på hög värme 3-4 minuter. Rör om då och då. Lägg upp på tallrik. Täck över och håll varmt.
- Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vitlök, persilja och citronjuice. Låt puttra en kort stund. Krydda med svartpeppar.
- Häll vitlökssmöret över räkorna. Servera med en liten persiljekvist.
Kockens kommentar
GIR 1 = mycket lågt. Mycket låg portionsvikt, kan fungera som förrätt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Tigerräkor stekta i vitlökssmör (GI-recept)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan