Olas fisksoppa med aioli

Olas fisksoppa med aioli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Gul lök

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Vitlök torkad

2.5 

klyftor

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Fiskbuljong

1.0 

liter

Torrt vitt vin (8%)

3.5 

dl

 

Purjolök strimlad

1.5 

dl

Morot finriven

0.5 

dl

Fänkål

1.0 

styck

 

Laxfilé färsk

450.0 

gram

Torskfilé

400.0 

gram

Scampi (jätteräkor)

6.0 

st stora

Räkor skalade

500.0 

gram

Basilika

10.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Aioli

 

 

 

Vitlök torkad

2.5 

klyftor

Salt

1.0 

krm

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Äggula

2.0 

styck

Dijonsenap ¤

2.5 

tsk

Rapsolja

2.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 775

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 612 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 5%

Krossade tomater 1.0 burk 2%

Vitlök torkad 2.5 klyftor 0%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Fiskbuljong 1.0 liter 1%

Torrt vitt vin (8%) 3.5 dl 5%

 

Purjolök strimlad 1.5 dl 0%

Morot finriven 0.5 dl 0%

Fänkål 1.0 styck 1%

 

Laxfilé färsk 450.0 gram 18%

Torskfilé 400.0 gram 7%

Scampi (jätteräkor) 6.0 st stora 4%

Räkor skalade 500.0 gram 12%

Basilika 10.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Aioli 

Vitlök torkad 2.5 klyftor 0%

Salt 1.0 krm 0%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Äggula 2.0 styck 2%

Dijonsenap ¤ 2.5 tsk 0%

Rapsolja 2.5 dl 40%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Aioli: Skala vitlök. Pressa ner i en skål. Tillsätt salt och saffran. Rör jämnt. Rör i äggulor och senap. Tillsätt under ständig vispning oljan. Först droppvis. Sedan i en fin stråle tills aiolin tjocknar. Vill du förenkla kan du smaksätta färdig majonnäs med vitlök, saffran och dijonsenap.
  2. Skala och grovhacka lök. Fräs i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomater, saffran, buljong och vin. Pressa i vitlök. Sjud sakta cirka 20 minuter.
  3. Strimla purjolök. Skala och skiva morot. Strimla fänkål. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt purjo, morot och fänkål.
  4. Skär lax i tärningar. Torsk i lite större bitar. Lägg i soppan. Sjud några minuter tills fisken är precis genomkokt.
  5. Lägg i tigerräkor de sista par minuterna och räkorna innan servering.
  6. Strö över basilika eller persilja. Lägg på en klick aioli. Servera.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Olas fisksoppa med aioli