
Olas fisksoppa med aioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 775

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 5%
Krossade tomater 1.0 burk 2%
Vitlök torkad 2.5 klyftor 0%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Fiskbuljong 1.0 liter 1%
Torrt vitt vin (8%) 3.5 dl 5%
Purjolök strimlad 1.5 dl 0%
Morot finriven 0.5 dl 0%
Fänkål 1.0 styck 1%
Laxfilé färsk 450.0 gram 18%
Torskfilé 400.0 gram 7%
Scampi (jätteräkor) 6.0 st stora 4%
Räkor skalade 500.0 gram 12%
Basilika 10.0 gram 0%
Aioli
Vitlök torkad 2.5 klyftor 0%
Salt 1.0 krm 0%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Äggula 2.0 styck 2%
Dijonsenap ¤ 2.5 tsk 0%
Rapsolja 2.5 dl 40%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Aioli: Skala vitlök. Pressa ner i en skål. Tillsätt salt och saffran. Rör jämnt. Rör i äggulor och senap. Tillsätt under ständig vispning oljan. Först droppvis. Sedan i en fin stråle tills aiolin tjocknar. Vill du förenkla kan du smaksätta färdig majonnäs med vitlök, saffran och dijonsenap.
- Skala och grovhacka lök. Fräs i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomater, saffran, buljong och vin. Pressa i vitlök. Sjud sakta cirka 20 minuter.
- Strimla purjolök. Skala och skiva morot. Strimla fänkål. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt purjo, morot och fänkål.
- Skär lax i tärningar. Torsk i lite större bitar. Lägg i soppan. Sjud några minuter tills fisken är precis genomkokt.
- Lägg i tigerräkor de sista par minuterna och räkorna innan servering.
- Strö över basilika eller persilja. Lägg på en klick aioli. Servera.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Olas fisksoppa med aioli
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: