Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rådjursstek 800.0 gram 35%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 3%
Honung flytande 2.0 msk 6%
Rosmarin torkad 2.0 tsk 0%
Grönsaker:
Schalottenlök 6.0 styck 5%
Grön sparris färsk 20.0 styck 4%
Paprika röd 2.0 styck 3%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Honung flytande 2.0 msk 6%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Sojasås 2.0 msk 1%
Sås:
Konjak/brandy 1.0 dl 9%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 21%
Honung flytande 1.0 msk 3%
Kantarellfond konc. } 4.0 msk 1%
Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%
Sojasås 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1-1,5 timme, till innertemperatur 57°C. Låt köttet vila i minst 10 minuter.
- Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.
- Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.
- Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.
- Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.
Menysförslag
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan