Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rådjursstek

800.0 

gram

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Honung flytande

2.0 

msk

Rosmarin torkad

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Grönsaker:

 

Schalottenlök

6.0 

styck

Grön sparris färsk

20.0 

styck

Paprika röd

2.0 

styck

Paprika gul

1.0 

styck

Honung flytande

2.0 

msk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

 

 

Sojasås

2.0 

msk

 

Sås:

 

Konjak/brandy

1.0 

dl

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Honung flytande

1.0 

msk

Kantarellfond konc. }

4.0 

msk

Rosmarin torkad

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

 

 

Sojasås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 517 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursstek 800.0 gram 35%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 3%

Honung flytande 2.0 msk 6%

Rosmarin torkad 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Grönsaker:

Schalottenlök 6.0 styck 5%

Grön sparris färsk 20.0 styck 4%

Paprika röd 2.0 styck 3%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Honung flytande 2.0 msk 6%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 0%

Sojasås 2.0 msk 1%

 

Sås:

Konjak/brandy 1.0 dl 9%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 21%

Honung flytande 1.0 msk 3%

Kantarellfond konc. } 4.0 msk 1%

Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 0%

Sojasås 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1-1,5 timme, till innertemperatur 57°C. Låt köttet vila i minst 10 minuter.

  3. Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.

  4. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

  5. Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.

  6. Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.

Menysförslag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Fler recept inom Simonsig Labyrinth

Liknande recept som Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker