Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 573

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2291 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 35%
Svartpeppar hel 2.0 msk 2%
Salt 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 9%
Konjak/brandy 2.0 msk 3%
Sås:
Lök gärna schalottenlök 1.0 styck 1%
Oxfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Vatten 1.0 dl 0%
Vispgrädde 2.0 dl 31%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Sockerärter 200.0 gram 3%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten och låt rinna av före tillagning.
- Skär köttet i tjocka portionsskivor. Krossa pepparkorn. Klappa in rikligt med peppar och salt i köttbitarna. Skala och finhacka lök.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen knaprigt brun.
- Sås: Fräs lök i kastrull på medelvärme cirka 5 minuter utan att bränna. Tillsätt fond, vatten och grädde. Låt småkoka några minuter. Smaksätt med lite steksky, salt och peppar.
- Lättkoka sockerärterna någon minut.
- Hetta upp matfettet i en panna. Stek köttet på medelhög värme 2-3 min på var sida (stek längre för genomstekt). Häll över konjak och tänd på.
Kockens kommentar
Att elda köttet vid matbordet är proffsigt, förutsatt att det börjar brinna och då endast i stekpannan. För att konjak skall tända, måste pannan vara het.
70-TALS NOSTALGI
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Pepparbiff
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan