Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3717 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majskyckling hel m. skinn 1.0 styck 57%
Rosmarin 1.0 msk 0%
Salt 0%
Aromsmör:
Smör normalsaltat 75.0 gram 15%
Persilladekrydda 2.0 tsk 0%
eller %
Persilja 3.0 kvistar Äts ej
Vitlök torkad 1.5 klyftor Äts ej
Schalottenlök 1.5 st små Äts ej
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 24%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Olivolja 1.0 msk 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 190ºC.
- Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör. Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök. Blanda med smör och tillsätt lite salt.
- Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött. Krydda ovanpå med hackad rosmarin.
- Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C). För knaprigare yta: Använd grillen mot slutet. Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
- Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning.
- Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.
Kockens kommentar
Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Hel majskyckling persillade
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan