Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé hel bit

900.0 

gram

Kålrot

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1390 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 326 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé hel bit 900.0 gram 66%

Kålrot 1.0 styck 20%

Smör till stekning 2.0 msk 14%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.

  3. Skala och tärna kålrot.

  4. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.

  5. Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.

  6. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.

  7. Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.

Fler recept inom Simonsig Labyrinth

Liknande recept som Ugnstekt fläskfilé med kålrot