Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 347

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1390 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 900.0 gram 66%
Kålrot 1.0 styck 20%
Smör till stekning 2.0 msk 14%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.
- Skala och tärna kålrot.
- Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
- Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
- Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Ugnstekt fläskfilé med kålrot
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan