Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 201
    
                Kcal / portion: 726
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 2904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 20%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Marinad:
Enbär } 2.0 msk 1%
Anissprit till marinad 1.5 dl 1%
Olivolja till stekning 4.0 msk 16%
Sås:
Schalottenlök 3.0 st små 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 4%
Anissprit 7.0 cl 5%
Smör kallt 100.0 gram 25%
Tillbehör:
Svamp gärna ostronskivling 100.0 gram 1%
Potatis 0.8 kilo 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
 - Sätt ugnen på 180°C. 
 - Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade. 
 - Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
 - Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
 - Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida. 
 - Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.
 
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Marinerad lammfilé Pernod Ricard
- 
                
                  
                
                Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    