Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Kalvfond koncentrerad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

Träspett

 

 

 

Sås:

 

Grädde

3.0 

dl

Honung

2.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Primörpotatis med skal

600.0 

gram

Grönsaker

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 27%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Kalvfond koncentrerad 1.0 dl Äts ej

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre %

Träspett %

 

Sås:

Grädde 3.0 dl 48%

Honung 2.0 msk 6%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Primörpotatis med skal 600.0 gram 16%

Grönsaker 400.0 gram 2%

Tillagning (35 min )

  1. Putsa bort hinnor på filén. Skär köttet i 4 cm tjocka skivor. Knyt ett snöre runt varje filébit. Bind snörena på en pinne, som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.

  2. Häll vatten+fond i en stor kastrull. Koka upp. Häng ner köttet och koka på svag värme i 20 minuter.

  3. Sås: Häll grädde i en kastrull. Tillsätt honung. Koka upp grädde och honung. Så fort det kokat upp ta av kastrullen. Rör ner senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).

  4. Koka olika primörer (späda grönsaker och vårpotatis).

Kockens kommentar

Denna rätt är tänkt att serveras som en elegant och lyxig försommarrätt, då tillgången på primörer är god. I brist på dylika, använd andra färska grönsaker. Fläskfilén, kokt på detta sätt, blir extra mjäll och fin.

Fler recept inom Simonsig Labyrinth

Liknande recept som Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer