
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 27%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Kalvfond koncentrerad 1.0 dl Äts ej
Träspett %
Sås:
Grädde 3.0 dl 48%
Honung 2.0 msk 6%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Primörpotatis med skal 600.0 gram 16%
Grönsaker 400.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Putsa bort hinnor på filén. Skär köttet i 4 cm tjocka skivor. Knyt ett snöre runt varje filébit. Bind snörena på en pinne, som på bilden, så att köttet inte nuddar kastrullens botten.
- Häll vatten+fond i en stor kastrull. Koka upp. Häng ner köttet och koka på svag värme i 20 minuter.
- Sås: Häll grädde i en kastrull. Tillsätt honung. Koka upp grädde och honung. Så fort det kokat upp ta av kastrullen. Rör ner senap (senap får inte koka, då får den en bitter smak).
- Koka olika primörer (späda grönsaker och vårpotatis).
Kockens kommentar
Denna rätt är tänkt att serveras som en elegant och lyxig försommarrätt, då tillgången på primörer är god. I brist på dylika, använd andra färska grönsaker. Fläskfilén, kokt på detta sätt, blir extra mjäll och fin.
Fler recept inom Simonsig Labyrinth
Liknande recept som Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Oxfilén till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Renstek med gratinerade tomater
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt fläskfilé på snöre med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan