Julens vegetariska glöggade wok

Foto: Spisa.nu ¤

Julens vegetariska glöggade wok

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödkål ansad

400.0 

gram

Kikärter konserv

100.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Purjolök

10.0 

cm

Chilifrukt färsk

2.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Buljongtärning vego

1.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Potatismjöl

2.0 

msk

Sojasås

2.0 

msk

Glöggkryddor

2.0 

tsk

Rapsolja

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1

Recept: 806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 400.0 gram 15%

Kikärter konserv 100.0 gram 16%

Rödlök 2.0 styck 15%

Purjolök 10.0 cm 2%

Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 3%

Buljongtärning vego 1.0 styck 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Potatismjöl 2.0 msk 10%

Sojasås 2.0 msk 3%

Glöggkryddor 2.0 tsk 2%

Rapsolja 2.0 msk 28%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.
  2. Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.
  3. Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.
  4. När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.

Kockens kommentar

Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med  kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Julens vegetariska glöggade wok