Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvlägg utan ben

500.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

dl

Gul lök

1.0 

st stor

Torrt vitt vin

3.0 

dl

Kalvbuljong avfettad

1.0 

liter

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Timjan

1.0 

kvist

Krossade tomater

1.0 

burk

Vatten

 

 

 

Tillbehör:

 

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

100.0 

gram

Potatis

4.0 

styck

Buljong från koket

 

 

 

Garnityr:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas kalvlägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2295 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 682 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvlägg utan ben 500.0 gram 21%

Vetemjöl 1.0 dl 9%

Gul lök 1.0 st stor 3%

Torrt vitt vin 3.0 dl 9%

Kalvbuljong avfettad 1.0 liter 3%

el. kalvfond konc. + vatten 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Timjan 1.0 kvist 0%

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Vatten 0%

 

Tillbehör:

Morot 2.0 styck 3%

Rotselleri 100.0 gram 1%

Potatis 4.0 styck 12%

Buljong från koket 0%

 

Garnityr:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Persilja 1.0 kruka 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 1.0 dl 33%

 

Kockskolan:

Så lagas kalvlägg > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Bryn: Mjöla läggen och bryn runt om i smör. Skölj ur pannan med vitt vin. Lägg lägget med vin i en gryta.
  2. Grytkoka: Skala lök och dela den. Krossa vitlök. Lägg i grytan tillsammans med tomat, timjan och buljong. Slå på vatten så att det täcker. Koka långsamt i cirka 1½ timme tills köttet släpper från benet. Tag upp köttet och plocka i bitar. Sila buljongen. 
  3. Tillbehör: Skala rotsaker och tärna. Koka i buljongspadet cirka 10 minuter tills klara. Lägg i köttet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnering: Riv citronskal. Hacka persilja och vitlök. Blanda med olja och ringla i soppan vid servering.

Kockens kommentar

Osso buco är inspirationen till denna rätt som härstammar från Milano. Serveras traditionellt med gremolata, saffransrisotto och oxmärg men här som en värmande soppa i höstkylan.

Fler recept inom Köttsoppa

Liknande recept som Soppa osso buco