Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvlägg utan ben 500.0 gram 21%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Gul lök 1.0 st stor 3%
Torrt vitt vin 3.0 dl 9%
Kalvbuljong avfettad 1.0 liter 3%
el. kalvfond konc. + vatten 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Timjan 1.0 kvist 0%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Vatten 0%
Tillbehör:
Morot 2.0 styck 3%
Rotselleri 100.0 gram 1%
Potatis 4.0 styck 12%
Garnityr:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Persilja 1.0 kruka 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 1.0 dl 33%
Kockskolan:
Så lagas kalvlägg > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Bryn: Mjöla läggen och bryn runt om i smör. Skölj ur pannan med vitt vin. Lägg lägget med vin i en gryta.
- Grytkoka: Skala lök och dela den. Krossa vitlök. Lägg i grytan tillsammans med tomat, timjan och buljong. Slå på vatten så att det täcker. Koka långsamt i cirka 1½ timme tills köttet släpper från benet. Tag upp köttet och plocka i bitar. Sila buljongen.
- Tillbehör: Skala rotsaker och tärna. Koka i buljongspadet cirka 10 minuter tills klara. Lägg i köttet. Smaka av med salt och peppar.
- Garnering: Riv citronskal. Hacka persilja och vitlök. Blanda med olja och ringla i soppan vid servering.
Kockens kommentar
Osso buco är inspirationen till denna rätt som härstammar från Milano. Serveras traditionellt med gremolata, saffransrisotto och oxmärg men här som en värmande soppa i höstkylan.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Soppa osso buco
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan