Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 1
Recept: 445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 4.0 styck 16%
Vitt matbröd 1.0 skiva 17%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 3.0 msk 65%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
Om gratänger > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Halvera tomater och lägg i ugnsfast form. Smula eller riv vitt bröd. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja. Smält smör.
- Blanda bröd, vitlök, persilja och smör. Fördela på tomaterna. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan