För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt biff med äppel- och rödvinschutney

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

4.0 

skivor

Äpple utan skal

4.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rödvin

2.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Potatis

800.0 

gram

Smör till stekning

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Azabache Crianza

Kryddigt rött vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2182 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 453 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 36%

Äpple utan skal 4.0 styck 12%

Rödlök 1.0 st liten 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Rödvin 2.0 dl 7%

Vatten 1.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Potatis 800.0 gram 25%

Smör till stekning 50.0 gram 17%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och grovskär äpplen. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Chutney: Hetta upp lite smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök och vitlök och fräs hastigt utan att bränna (en halv minut). Tillsätt äpplen, rödvin, vatten och oxfond. Låt sjuda cirka 15 minuter på låg värme. Salta och peppra.
  3. Potatis: Skala och fintärna potatis. Hetta upp en stekpanna på högsta värme. Tillsätt potatis och stek den knaprig i rikligt med smör. Vänd några gånger med stekspade. Låt gärna rinna av på hushållspapper. Servera.
  4. Biff: Salta biffen. Hetta upp matolja i stekpanna på högsta värme tills rykande hett. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 
  5. Servera.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Stekt biff med äppel- och rödvinschutney