Rårakor på broccoli och blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rårakor på broccoli och blomkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Broccoli

200.0 

gram

Blomkål helt huvud

200.0 

gram

Morot

1.0 

st stor

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

5.0 

styck

Kvarg naturell 4% fett

2.0 

dl

Hårdost finriven

2.0 

dl

Stekfläsk som knapersteks}

500.0 

gram

Lingonsylt rårörda lättsockrad

2.0 

dl

Smör till stekning

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2251 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 396 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli 200.0 gram 3%

Blomkål helt huvud 200.0 gram 2%

Morot 1.0 st stor 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ägg 5.0 styck 14%

Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 8%

Hårdost finriven 2.0 dl 15%

Stekfläsk som knapersteks} 500.0 gram 39%

Lingonsylt rårörda lättsockrad 2.0 dl 5%

Smör till stekning 25.0 gram 8%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala morot och lök. Riv alla grönsaker och ost. Blanda grönsaker, ost, ägg, keso och salt i en bunke.
  2. Skiva fläsk om det behövs. Stek till knapriga i stekpanna på hög värme.
  3. Stek rårakor i smör på medelhög värme. Använd cirka 0,5 dl per råraka och stek flera på samma gång.
  4. Servera med fläsk och rårörda lingon.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Om fettavgången inte beaktas blir stekfläskets andel av kalorimängden 56%.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Rårakor på broccoli och blomkål