Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2251 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli 200.0 gram 3%
Blomkål helt huvud 200.0 gram 2%
Morot 1.0 st stor 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ägg 5.0 styck 14%
Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 8%
Hårdost finriven 2.0 dl 15%
Stekfläsk som knapersteks} 500.0 gram 39%
Lingonsylt rårörda lättsockrad 2.0 dl 5%
Smör till stekning 25.0 gram 8%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala morot och lök. Riv alla grönsaker och ost. Blanda grönsaker, ost, ägg, keso och salt i en bunke.
- Skiva fläsk om det behövs. Stek till knapriga i stekpanna på hög värme.
- Stek rårakor i smör på medelhög värme. Använd cirka 0,5 dl per råraka och stek flera på samma gång.
- Servera med fläsk och rårörda lingon.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Om fettavgången inte beaktas blir stekfläskets andel av kalorimängden 56%.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Rårakor på broccoli och blomkål
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon