Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vattenmelon 1.0 styck 31%
Grön sparris färsk 750.0 gram 7%
Vårlök 100.0 gram 1%
Fetaost 400.0 gram 46%
Olivolja 0.5 dl 14%
Basilika 1.0 kruka 0%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och grovtärna vattenmelon. Finstrimla vårlök. Skär av ändar på sparris.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs sparris cirka 1 minut.
- Blanda melon, sparris, vårlök och fetaost. Strö över salt och basilikablad.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Somrig melonsallad med sparris och fetaost
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan